Meer resultaten voor hoe ga je om met weerstand

hoe ga je om met weerstand
7 Tips om met weerstand om te gaan.
Als u dit beseft, heeft u al een belangrijke stap gezet om een discussie te doorbreken. Als u iets zegt dat feitelijk waar is of voor de hand ligt, terwijl uw gesprekspartner toch weerstand blijft vertonen, is het verstandig als u de volgende vraag stelt: Ik" hoor wat je zegt, maar waar komt de lading vandaan" Hierdoor verschuift het accent van de inhoud van het gesprek naar het gevoel erachter. Niet zelden dragen mensen een frustratiepakketje met zich mee dat de sfeer van het gesprek bepaalt.
Omgaan met weerstand de Baak.
Weerstand is een nuttige bron bij verandering, maar voor de meesten van ons is dat niet wat we willen horen. Weerstand is met name lastig, vermoeiend en een sta-in-de-weg. Behoor jij tot de groep mensen die het hier van harte mee eens is, lees dan verder! Stel je de situatie even voor: je werkt op een afdeling van een grote financiële dienstverlener. Je bent hoogopgeleid, je hebt veel recente vakkennis, je bent energiek en wil graag betekenisvol en invloedrijk werk leveren. Jij bent de jongste 28 van de afdeling en je directe collegas zijn door en door bekend met de mensen en de geschiedenis van het bedrijf. Je merkt dat je met stiekeme tegenzin samenwerkt met je oudere collegas. Het is taaie materie en het is haast ondoenlijk om jouw ideeën over de bühne te krijgen.
Stappenplan voor hanteren van weerstand.
Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Ga op zoek naar dieperliggende overtuigingen over de beweegredenen van hun standpunt. Achterhaal de emoties bij de ander. Op deze manier zorg je er voor dat je mensen zichzelf beter gaan begrijpen. Je gaat het gesprek aan op het niveau van overtuigingen en niet op het niveau van standpunten. Wanneer je blijft hangen in het over en weer communiceren van standpunten wil iedereen namelijk gelijk krijgen en kom je geen steek verder. Achter elke weerstand zit een verlangen. Wanneer je boven tafel hebt wat de grootste zorg en dus diepste angst van de ander is kun je kijken of die ander ook mogelijkheden ziet om anders met de situatie om te gaan.
Is omgaan met weerstand lastig of leuk? de Baak.
Het gaat daarbij niet om trucjes, maar hoe je echt met mensen om kunt gaan op een vruchtbare en duurzame manier. 2 tips hoe je om kunt gaan met personen die met weerstand op jou reageren. De deur naar verandering gaat naar binnen toe open.
Omgaan met weerstand Blog Breinstein.
Tijdens je traineeship, maar ook tijdens je werk en gewoon in het dagelijks leven, krijg je te maken met weerstand. Omgaan met weerstand kan moeilijk zijn, maar in deze blog lees je hoe je er beter mee om kunt gaan!
Omgaan met weerstand in groepen Kennisbank.
Omgaan met weerstand. Meestal is weerstand een element van de beginsituatie. De groepsleider weet meestal vooraf niet of en zo ja waarom en hoe zij of hij weerstand kan verwachten. Maar hij of zij dient in een bijeenkomst de weerstand uit de weg te ruimen. Anders ontstaat er geen klimaat waarin effectief samen werken mogelijk wordt. Alvorens acties te kunnen ondernemen om de weerstand te verlagen of uit de weg te ruimen, moet de groepsleider allereerst de weerstand herkennen.
Hoe ga je om met weerstand? 2 inzichten en 5 technieken! SBO Blog.
Home Onderwijs Middelbaar Onderwijs Hoe ga je om met weerstand? 2 inzichten en 5 technieken! Hoe ga je om met weerstand? 2 inzichten en 5 technieken! sbo 21 januari 2016 Middelbaar Onderwijs, Onderwijs, Voortgezet Onderwijs Laat een reactie achter 1858, Bekeken.
Hoe ga je om met weerstand en taboes? Movisie.
xml version1.0" encodingutf-8? Hoe ga je om met weerstand en taboes? Hoe ga je om met weerstand en taboes? 20 september 2018. Hoe ga je als dialoogleider, changemaker of peer educator in je eigen gemeenschap om met weerstand en taboes?
Omgaan met weerstand karin de galan school voor training.
Omgaan met weerstand. In de 3-daagse training Omgaan met weerstand leer je werken met zes tools uit de methode van Karin de Galan om deelnemers mee te krijgen. Je leert hoe je verbinding maakt met de deelnemers en hoe je autoriteit pakt.
Omgaan met weerstand Cursus didactiek.
Trainer als persoon. Het is de nachtmerrie van elke trainer, hoe ervaren ook: de confrontatie met een groep die geen kant op wil, althans niet die van jou. Een zekere weerstand hoort bij leersituaties. Als mensen worden uitgenodigd iets nieuws te leren, levert dat een zekere spanning op. Het nieuwe dwingt hen namelijk iets van het vertrouwde los te laten. Is de verhouding tussen het bekende en het nieuwe niet in balans, dan kan weerstand ontstaan. Aan jou als trainer de taak om te interveniëren. Aanpakken van weerstand. Aanpakken van weerstand. Weerstand verdwijnt niet vanzelf, ook al hoop je dat misschien.
Omgaan met weerstand bij coaching ICM Opleiding Trainingen.
Bij het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling, bijvoorbeeld als coach of als trainer, kom je vaak weerstand tegen. Hoe ga je hier ontspannen mee om en zorg je er tegelijkertijd voor dat jij en de ander de gestelde doelen behalen? In dit artikel lees je hier meer over. Wat is weerstand? Weerstand is vaak niets anders dan een aarzeling van mensen bij de boodschap die een trainer of coach brengt. Vaak is het een signaal dat je samen op iets wezenlijks bent gestuit. Het woord weerstand wordt gebruikt als de aarzeling niet wordt uitgesproken, maar als er wel allerlei non-verbale signalen en indirecte uitspraken zijn die aangeven dat iemand het niet ziet zitten. Deze signalen vormen de sleutel tot succes in het omgaan met weerstand.
31 Omgaan met weerstand Educational Trainings.
Max: 10 1 dag Opleiderscore: star 10 HRD Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 10 uit 1 ervaring. Weerstand en grenzen stellen. place Amersfoort en Zaanstad. Hoe geef je op een goede manier je grens aan, waarom is het belangrijk grenzen aan te geven en hoe houd je op een gezonde manier in de gaten. Volledigheid prijs: Deze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. Extra informatie: 199. group Maximaal 20 personen kunnen deelnemen aan deze training. Max: 20 1 dag. 1 van 3. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste assertiviteitstraining? Om jou assertiever te maken bieden we je drie categorieën trainingen.: Assertiviteitstrainingen: leer je eigen wensen overbrengen. Zorg voor het beste voor jezelf én de ander. Subassertiviteitstrainingen: word niet meer overdonderd door de mening van een ander. Ga beter om met feedback.

Contacteer ons

-- conflicthantering en organisatieontwikkeling
-- weerstand
-- hoe ga je om met weerstand
-- hoe om te gaan met weerstand
-- verandermanagement weerstand
-- weerstand bij verandering
-- weerstand tegen verandering
-- training weerstand