Op zoek naar hoe ga je om met weerstand?

hoe ga je om met weerstand
Omgaan met bezwaren: Waarom mensen twijfelen om klant te worden: Praktische verkooptips voor meer omzet.
Wellicht heb je jezelf dit soort vragen ook weleens gesteld bij het aangaan van een overeenkomst/koop. Hoe ga je om met die weerstand? Hoe kun je omgaan met bezwaren? De kunst is om de pijn bij de klant zodanig te verdiepen, dat hij/zij zich realiseert: Ik heb een specifiek probleem, ik moet hier echt iets aan doen en dit is de juiste oplossing daarvoor.
7 Tips om met weerstand om te gaan.
Wist u dat in veel relaties een D zich aangetrokken voelt tot een S en de I tot de C en vice versa? In eerste instantie kunnen ze het goed met elkaar vinden, want tegenpolen trekken elkaar immers aan. Maar vroeg of laat geeft dat ook de nodige wrijving. Als u in uw gesprekspartner een van de vier profielen herkent, kunt u ook zijn of haar taal leren spreken. Hierdoor kunt u op slagvaardige manier zijn of haar behoeften begrijpen en daarop inspelen. Weerstand verdwijnt dan vaak omdat uw gesprekspartner zich gezien en begrepen voelt. Niet pushen, maar écht zien en horen. Hoe steviger u uw standpunt onderbouwt, des te meer weerstand u krijgt. Herkent u dat? Als u weerstand ontmoet, is de instinctieve neiging om nog harder te pushen.
Is omgaan met weerstand lastig of leuk? de Baak.
Het gaat daarbij niet om trucjes, maar hoe je echt met mensen om kunt gaan op een vruchtbare en duurzame manier. 2 tips hoe je om kunt gaan met personen die met weerstand op jou reageren. De deur naar verandering gaat naar binnen toe open.
Stappenplan voor hanteren van weerstand.
Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Ga op zoek naar dieperliggende overtuigingen over de beweegredenen van hun standpunt. Achterhaal de emoties bij de ander. Op deze manier zorg je er voor dat je mensen zichzelf beter gaan begrijpen. Je gaat het gesprek aan op het niveau van overtuigingen en niet op het niveau van standpunten. Wanneer je blijft hangen in het over en weer communiceren van standpunten wil iedereen namelijk gelijk krijgen en kom je geen steek verder. Achter elke weerstand zit een verlangen. Wanneer je boven tafel hebt wat de grootste zorg en dus diepste angst van de ander is kun je kijken of die ander ook mogelijkheden ziet om anders met de situatie om te gaan.
5 tactieken om met weerstand bij een verandering om te gaan HHFinance.
Dat gaat niet vanzelf en niet zonder emotie en weerstand. Er is angst voor het onbekende of de vrijheid wordt beknot, die mensen als oneerlijk ervaren. De kunst is goed op weerstand te reageren. Daarmee vergroot je de kans dat het veranderingsproces slaagt. Hoe ga je dan met weerstand bij een verandering om?
De 0-1-2-3 van omgaan met weerstand.
Als je doorvraagt, achterhaal je de echte reden van de weerstand. We denken doorgaans te snel te weten wat de ander bedoelt. Een aantal voorbeelden van doorvragen.: Wat bedoelt u precies met te duur? Kunt u daar een voorbeeld van geven? En hoe heeft mijn collega u toen te woord gestaan? Wat is een goed moment om wel even te praten met elkaar?
Training effectief omgaan met weerstand.
Hoe ga jij hier mee om en op welke manier kun je effectief omgaan met weerstand van medewerkers. Doel van de training. Het doel van deze training is om inzicht te krijgen in je eigen weerstand door middel van het persoonlijkheidsprofiel DISC en leren door welke fases medewerkers gaan als ze te maken krijgen met veranderingen in hun organisatie.
Hoe ga je om met weerstand? 2 inzichten en 5 technieken! SBO Blog.
Home Onderwijs Middelbaar Onderwijs Hoe ga je om met weerstand? 2 inzichten en 5 technieken! Hoe ga je om met weerstand? 2 inzichten en 5 technieken! sbo 21 januari 2016 Middelbaar Onderwijs, Onderwijs, Voortgezet Onderwijs Laat een reactie achter 1858, Bekeken.
Omgaan met weerstand bij je collegas clearXperts blog.
Kennis is er om te delen. 11 apr Hoe ga je om met weerstand bij je collegas? Geplaatst op 1230h: in Nieuws Magazine door clearXperts 0 Reactie's.' Stel je de volgende situatie een keertje voor.: Je hebt een supergoed idee voor een nieuwe werkwijze.
Omgaan met weerstand in groepen Kennisbank.
Omgaan met weerstand. Meestal is weerstand een element van de beginsituatie. De groepsleider weet meestal vooraf niet of en zo ja waarom en hoe zij of hij weerstand kan verwachten. Maar hij of zij dient in een bijeenkomst de weerstand uit de weg te ruimen. Anders ontstaat er geen klimaat waarin effectief samen werken mogelijk wordt. Alvorens acties te kunnen ondernemen om de weerstand te verlagen of uit de weg te ruimen, moet de groepsleider allereerst de weerstand herkennen.
Omgaan met weerstand de Baak.
Drie tips voor het omgaan met weerstand. Weerstand, wie heeft er niet mee te maken? Weerstand is een nuttige bron bij verandering, maar voor de meesten van ons is dat niet wat we willen horen. Weerstand is met name lastig, vermoeiend en een sta-in-de-weg. Behoor jij tot de groep mensen die het hier van harte mee eens is, lees dan verder! Stel je de situatie even voor: je werkt op een afdeling van een grote financiële dienstverlener. Je bent hoogopgeleid, je hebt veel recente vakkennis, je bent energiek en wil graag betekenisvol en invloedrijk werk leveren. Jij bent de jongste 28 van de afdeling en je directe collegas zijn door en door bekend met de mensen en de geschiedenis van het bedrijf. Je merkt dat je met stiekeme tegenzin samenwerkt met je oudere collegas. Het is taaie materie en het is haast ondoenlijk om jouw ideeën over de bühne te krijgen.
Omgaan met weerstand misverstanden en tips voor trainers.
Dit gevoel zorgt ervoor dat je zenuwachtig wordt als er kritiek komt. De deelnemer kan achterover leunen en kritische vragen stellen, en als trainer ga je heel hard aan het werk. Het kan geen kwaad om af en toe hardop tegen jezelf te zeggen dat je niet alles kunt weten. Dat moeten jouw deelnemers gewoon accepteren. En dat doen ze doorgaans ook. Soms zijn kritische vragen ook een uiting van weerstand. De deelnemers stelt een inhoudelijke vraag, maar achter die vraag zit kritiek op de methode, of kritiek op jou. In zon situatie kun je iets zeggen over de vraag achter de vraag, en niet op de inhoud van de vraag ingaan. Hoe goed je antwoord ook is, als de echte weerstand niet weggenomen wordt, geef je nooit een antwoord dat goed genoeg is. Misverstand 10: Als je weerstand de ruimte geeft, raak je de controle kwijt. Soms merk ik aan het begin van een training dat er wat weerstand is.

Contacteer ons

-- conflicthantering en organisatieontwikkeling
-- weerstand
-- hoe ga je om met weerstand
-- hoe om te gaan met weerstand
-- verandermanagement weerstand
-- weerstand bij verandering
-- weerstand tegen verandering
-- training weerstand