Op zoek naar omgaan met weerstand motiverende gespreksvoering?

omgaan met weerstand motiverende gespreksvoering
Omgaan met weerstand PAK organisatieontwikkeling.
Weerstand in dit kader kan het best geduid worden vanuit de invalshoek van de motiverende gespreksvoering. Vanuit wetenschappelijk onderzoek over omgaan met weerstand is komen vast te staan dat motiverende gespreksvoering bijdraagt aan het vergroten van de kans op blijvende gedragsverandering.
Motiverende gesprekstechnieken Gesprekstechnieken.com.
In een gesprek gebaseerd op samenwerking hoort weerstand niet thuis. Je collega zal veel eerder geneigd zijn om motivatie voor verandering te vinden wanneer je de juiste vragen stelt. Verandertaal lok je uit met vragen als Wat vind je vervelend aan de huidige situatie? en Hoe zou je willen dat je leven er over vijf jaar uitziet? Motiverende gesprekstechnieken zijn ons meestal niet aangeboren. Dankzij trainingen in motiverende gespreksvoering kunnen we deze communicatiestijl dagelijks leren toepassen: zowel zakelijk als privé. Inspiratie per e-mail. Sluit je nu aan bij de vele mensen die gratis tips over gesprekstechnieken per e-mail ontvangen.: Vul je e-mailadres in Inspireer mij. Ervaringen met ons bedrijf. Lees ervaringen met Time Management net op Springestâ. Uw zelfvertrouwen vergroten. Assertiever worden in gesprekken. Beter omgaan met kritiek.
Motiverende Gespreksvoering: een Samenvatting Onderweg in het leven.
Deze manier van omgaan met de cliënt is noodzakelijk omdat er iets in onze menselijke natuur zit dat ons afzet tegen dwang. Het rare is dat het accepteren van het niet willen veranderen vaak de enige weg is om alsnog ruimte te maken voor verandering. Algemene uitgangspunten van motiverende gespreksvoering Rollnick Miller 2005. Druk empathie uit: Een empatisch therapeut is erop gericht om de wereld te verstaan vanuit het perspectief van de cliënt. Dit gebeurt aan de hand van een aanvaardende houding. Dit wil niet zeggen dat je het gedrag goedkeurt, maar dit betekent evenmin dat je het afkeurt of bekritiseerd. Ontwikkel discrepantie: Motivatie om te veranderen ontstaat vanuit de discrepantie tussen het huidig gedrag en de waarden. Het is onze taak om de cliënt bewust te maken van deze discrepantie aan de hand van bv. Meebewegen met weerstand: Binnen de MG wordt weerstand niet gezien als een obstakel dat overwonnen moet worden.
Weerstand in trainingen Leer er effectief mee omgaan met deze tips.
16 februari 2017 / 0 Reacties / in Weerstand in trainingen / door Arie Speksnijder. Weerstand in trainingen is normaal, maar het kan ook lastig zijn. Effectief omgaan met weerstand is te leren. Hier vind je informatie die jou daarbij helpt.

Contacteer ons

-- omgaan met weerstand coaching
-- hoe omgaan met weerstand
-- leiderschapsstijlen remmerswaal
-- omgaan met weerstand training
-- omgaan met weerstand motiverende gespreksvoering
-- 8 leiderschapsstijlen
-- omgaan met weerstand hulpverlening
-- training leiderschapsstijlen
-- training omgaan met weerstand