Zoeken naar omgaan met weerstand hulpverlening

omgaan met weerstand hulpverlening
overdracht en tegenoverdracht in mijn supervisies; supervisie; Boswijk Hummel.;
Centraal in de beroepsdimensie van genoemde doelstelling van supervisie staat het gentegreerd functioneren. In de psychologie wordt met dit begrip verwezen naar een gezond psychisch functioneren dat tendeert naar eenheid evenwicht en harmonie en een adequaat omgaan met de omstandigheden waarin men zich bevindt.
Waarom roept spiritualiteit weerstand op bij hulpverleners?
En dan is het erg stil tussen gelovigen. Als orthoagogisch directeur in een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en vrijwillige aalmoezenier in de gevangenis is zingeving onlosmakelijk verbonden met de hulpverlening. We willen met vzw UIT-stap een transitiehuis uitbouwen voor gedetineerden, waarbij één van de hoofdpeilers zingeving is. En we durven zelfs te stellen: zonder zin geen verandering. Heel wat gedetineerden vragen soms heel praktisch hulp, maar in het gesprek blijkt hun vraag dan veeleer één van de zin van hun bestaan. En zeker vanuit het christelijk geloof hebben we heel wat aan te bieden. Door enkele mensen die in de naam van Jezus Christus verkeerde dingen gedaan hebben, hebben we inderdaad altijd eerst te maken met weerstand.
Basismethodiek Psychosociale Hulpverlening Sjef de Vries Google Boeken.
Boeken kopen Google Play. Browse door s werelds grootste eBoekenwinkel en begin vandaag nog met lezen op internet, je tablet, telefoon of eReader. Ga nu naar Google Play. Basismethodiek Psychosociale Hulpverlening. Sjef de Vries. Bohn Stafleu van Loghum, 8 mrt.
Motiverende gespreksvoering RINO opleiding inspiratie voor professionals in de GGZ.
het omgaan met weerstand.; het inzetten van de gesprekstechnieken ten behoeve van de opbouw van motivatie tot gedragsverandering. Korte theoretische inleidingen, literatuurstudie en bespreking, praktische oefeningen, rollenspel, schriftelijke oefeningen. 2014: Motiverende Gespreksvoering, mensen helpen veranderen, 3e editie, Ekklesia; Gorinchem; ISBN: 9789075569704 paperback.
Omgaan met weerstand in adviesrelaties.
meer van de bieb. Zoeken in de catalogus Zoeken binnen de site. Theo IJzermans Omgaan met weerstand in adviesrelaties. gesprekstechnieken voor coaches, hulpverleners en andere adviseurs. hulpverlening, Bedrijfswetenschappen, Advisering, Gesprekstechniek, coaching, gesprekstechniek Taal. Thema, bedrijfswetenschappelijke en educatieve uitgeverij, Zaltbommel Verschenen.
Vonk en Visie: Omgaan met weerstand.
Vorming voor onderwijs en hulpverlening. Open Aanbod hulpverlening. Omgaan met weerstand. hulpverleners in dienstverband. hulpverleners met eigen praktijk. leidinggevenden in hulpverlening. teams in hulpverlening. Assertief communiceren in de zorg of hulpverlening. Begeleiden van beginnende professionals. Belbin voor teams in de hulpverlening.
Systeemgerichte methoden in de hulpverlening. Een initiatie in het omgaan Magda Mertens, Edgard Vandebroek Google Boeken.
Browse door s werelds grootste eBoekenwinkel en begin vandaag nog met lezen op internet, je tablet, telefoon of eReader. Ga nu naar Google Play. Systeemgerichte methoden in de hulpverlening. Een initiatie in het omgaan met mensen en hun netwerken. Magda Mertens, Edgard Vandebroek.
Oplossingsgericht werken met uitdagende clienten YouTube.
Soms blijft herstel uit, of er is tijdelijke terugval. Een aantal cliënten zijn vanuit eerdere ervaringen met hulpverleners of verhalen over hulpverleners al zo ontmoedigd, dat ze nog maar weinig vertrouwen hebben in het nut en slagen van de behandeling.
Ik wil het wel; ik wil het niet drs. Caroline Heijmans psycholoog taalkundige trainer coach.
Rollnick en Miller 1995 beschrijven een aantal specifieke technieken die kenmerkend zijn voor motiverende gespreksvoering. Doel hiervan is het tonen van empathie, het bevestigen van zijn gedachten en gevoelens en hem helpen door te gaan met het proces van zelfontdekking. Omgaan met weerstand.
Omgaan met weerstand.
Om samen met de cliënt uit te zoeken hoe hij dat kan volhouden en waar de moeilijke momenten zitten, dat is de kunst. Vanwege die kunst houd ik van het vak." Voorbeelden van vragen over omgaan met weerstand tijdens het sollicitatiegesprek.:
Omgaan met weerstand bij coaching ICM Opleiding Trainingen.
Het woord weerstand wordt gebruikt als de aarzeling niet wordt uitgesproken, maar als er wel allerlei non-verbale signalen en indirecte uitspraken zijn die aangeven dat iemand het niet ziet zitten. Deze signalen vormen de sleutel tot succes in het omgaan met weerstand.
Succesfactoren voor implementatie Vraagsturing in de zorg.
Voor diepgang zal je met de cliënten en familieleden rondom de tafel moeten gaan zitten. Je kan de betrokkenen interviewen of focusgroepen vormen. Esther Beekhuizen, stichting Borderlin e. Zie het als een tanker die van koers moet veranderen. Succesfactoren benoemen voor het veranderen naar meer vraaggestuurde zorg is lastig. Zorgorganisaties zijn nu eenmaal log en hebben bepaalde werkwijzes. Daar verandering in brengen, daar gaat wel enige tijd overheen. Het programma Vraagsturing heeft vijf proeftuinen mogelijk gemaakt, en twee ervan zijn goed verlopen. De derde is minder consistent, en de andere twee zijn niet van de grond gekomen. Misschien is dat een voorbode voor hoe de verandering zal plaatsvinden. Toch moet je het aan gaan. Zie het als een tanker die van koers moet veranderen. De verzamelde ervaringsverhalen zie onder aan deze pagina, red. zijn een mooi aanknopingspunt: als hulpverleners in de weerstand zitten kan je daarnaar verwijzen. Het is heel waardevol dat iedereen kennis kan nemen van hoe cliënten en naasten de hulpverlening ervaren.

Contacteer ons

-- omgaan met weerstand coaching
-- hoe omgaan met weerstand
-- leiderschapsstijlen remmerswaal
-- omgaan met weerstand training
-- omgaan met weerstand motiverende gespreksvoering
-- 8 leiderschapsstijlen
-- omgaan met weerstand hulpverlening
-- training leiderschapsstijlen
-- training omgaan met weerstand