Meer resultaten voor omgaan met weerstand hulpverlening

omgaan met weerstand hulpverlening
Motiverende gespreksvoering RINO opleiding inspiratie voor professionals in de GGZ.
het omgaan met weerstand.; het inzetten van de gesprekstechnieken ten behoeve van de opbouw van motivatie tot gedragsverandering. Korte theoretische inleidingen, literatuurstudie en bespreking, praktische oefeningen, rollenspel, schriftelijke oefeningen. 2014: Motiverende Gespreksvoering, mensen helpen veranderen, 3e editie, Ekklesia; Gorinchem; ISBN: 9789075569704 paperback.
overdracht en tegenoverdracht in mijn supervisies; supervisie; Boswijk Hummel.;
Ook neem ik het thema mee in mijn dagelijkse werk als werkbegeleider bij Reclassering Nederland, waar overdracht en tegenoverdracht bijna voortdurend op optreedt. In mijn eigen recente ervaringen als supervisor in opleiding zag ik hoe de supervisanten worstelden op de wegen der hulpverlening. Ik zag hoe ze geregeld in de tegenoverdracht konden schieten bij de dagelijkse opgave, hun dagelijkse taak, waarvoor ze zich met hun clinten gesteld zagen.
Waarom roept spiritualiteit weerstand op bij hulpverleners?
En dan is het erg stil tussen gelovigen. Als orthoagogisch directeur in een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en vrijwillige aalmoezenier in de gevangenis is zingeving onlosmakelijk verbonden met de hulpverlening. We willen met vzw UIT-stap een transitiehuis uitbouwen voor gedetineerden, waarbij één van de hoofdpeilers zingeving is. En we durven zelfs te stellen: zonder zin geen verandering. Heel wat gedetineerden vragen soms heel praktisch hulp, maar in het gesprek blijkt hun vraag dan veeleer één van de zin van hun bestaan. En zeker vanuit het christelijk geloof hebben we heel wat aan te bieden. Door enkele mensen die in de naam van Jezus Christus verkeerde dingen gedaan hebben, hebben we inderdaad altijd eerst te maken met weerstand.
Basismethodiek Psychosociale Hulpverlening Sjef de Vries Google Boeken.
Boeken kopen Google Play. Browse door s werelds grootste eBoekenwinkel en begin vandaag nog met lezen op internet, je tablet, telefoon of eReader. Ga nu naar Google Play. Basismethodiek Psychosociale Hulpverlening. Sjef de Vries. Bohn Stafleu van Loghum, 8 mrt.
Eerste hulp bij omgaan met lastige cliënten in de ambulante ggz 35-4-4 Directieve therapie.
De therapeut herhaalt het belang van het huiswerk en geeft aan dat iedere sessie voortbouwt op het gedane huiswerk. De therapeut vraagt specifiek naar de beleving van de cliënt bij de opdracht als deze verbaal of non-verbaal weerstand toont, bijvoorbeeld als de cliënt angstig blijft kijken of meerdere malen reageert met: Ja, maar Dit doet de therapeut middels het reconstrueren van automatische gedachten.
Omgaan met weerstand in adviesrelaties.
meer van de bieb. Zoeken in de catalogus Zoeken binnen de site. Theo IJzermans Omgaan met weerstand in adviesrelaties. gesprekstechnieken voor coaches, hulpverleners en andere adviseurs. hulpverlening, Bedrijfswetenschappen, Advisering, Gesprekstechniek, coaching, gesprekstechniek Taal. Thema, bedrijfswetenschappelijke en educatieve uitgeverij, Zaltbommel Verschenen.
Vonk en Visie: Omgaan met weerstand.
Vorming voor onderwijs en hulpverlening. Open Aanbod hulpverlening. Omgaan met weerstand. hulpverleners in dienstverband. hulpverleners met eigen praktijk. leidinggevenden in hulpverlening. teams in hulpverlening. Assertief communiceren in de zorg of hulpverlening. Begeleiden van beginnende professionals. Belbin voor teams in de hulpverlening.
Systeemgerichte methoden in de hulpverlening. Een initiatie in het omgaan Magda Mertens, Edgard Vandebroek Google Boeken.
Browse door s werelds grootste eBoekenwinkel en begin vandaag nog met lezen op internet, je tablet, telefoon of eReader. Ga nu naar Google Play. Systeemgerichte methoden in de hulpverlening. Een initiatie in het omgaan met mensen en hun netwerken. Magda Mertens, Edgard Vandebroek.
Oplossingsgericht werken met uitdagende clienten YouTube.
Soms blijft herstel uit, of er is tijdelijke terugval. Een aantal cliënten zijn vanuit eerdere ervaringen met hulpverleners of verhalen over hulpverleners al zo ontmoedigd, dat ze nog maar weinig vertrouwen hebben in het nut en slagen van de behandeling.
Ik wil het wel; ik wil het niet drs. Caroline Heijmans psycholoog taalkundige trainer coach.
Omgaan met weerstand. Motiverende gespreksvoering is te vergelijken met een dans, waarin de therapeut meebeweegt met de cliënt om hem te helpen de weerstand te overwinnen en stappen te zetten richting verandering. Agenda bepalen en toestemming vragen. De hulpverlener vraagt aan de cliënt wat deze wil bespreken tijdens de sessie.
Omgaan met weerstand.
Wat was het resultaat? Psychologische theorieën over weerstand vind je in het artikel Overtuigen en beïnvloeden op leren.nl. Lees meer over hoe je in een adviesrelatie weerstand kunt overwinnen. Op leren.nl vind je ook meer over Omgaan met weerstand in een didactische situatie.
Omgaan met weerstand bij coaching ICM Opleiding Trainingen.
Het woord weerstand wordt gebruikt als de aarzeling niet wordt uitgesproken, maar als er wel allerlei non-verbale signalen en indirecte uitspraken zijn die aangeven dat iemand het niet ziet zitten. Deze signalen vormen de sleutel tot succes in het omgaan met weerstand.

Contacteer ons

-- omgaan met weerstand coaching
-- hoe omgaan met weerstand
-- leiderschapsstijlen remmerswaal
-- omgaan met weerstand training
-- omgaan met weerstand motiverende gespreksvoering
-- 8 leiderschapsstijlen
-- omgaan met weerstand hulpverlening
-- training leiderschapsstijlen
-- training omgaan met weerstand