Op zoek naar weerstand kleuren?

weerstand kleuren
Kleurcode voor weerstanden ESDsite.
Geleiders zoals koper en aluminium hebben een heel kleine weerstand voor stroom. Isolators zoals pvc en glas geleiden vrijwel geen stroom omdat ze een heel hoge weerstand hebben. Weerstanden hebben een vooraf bepaalde waarde die ergens tussen koper en pvc in zit.
course.
De onderste rij geeft een handig ezelsbruggetje aan om de volgorde van de kleuren te onthouden. Goedkope koolweerstanden hebben vier ringen. De waarde van de eerste twee ringen zetten we achter elkaar. De derde ring geeft de macht van tien aan. De vierde ring geeft de tolerantie aan. Als voorbeeld nemen we een weerstand met kleurcode Geel-Violet-Rood-Goud.
Weerstand: Kleurcode YouTube.
Loodgieter Den Haag Stad 584.617 weergaven. Natuurkunde uitleg Elektriciteit 6: Weerstand Duur: 814. Meneer Wietsma Natuurkunde 24.665 weergaven. Salaheddine vraagt Marokkanen over merkkleding Duur: 430. Salaheddine 813.341 weergaven. Ondergrondse gang ontdekt tijdens rioolrenovatie in Amstenrade Duur: 611. Bert Kreukels 397.819 weergaven.
WeetHet Hardware Weerstand kleurcode calculator.
Millennium Alactel Hack LCD display aan PC Netwerk kabels Opstart van USB pen PC naar TV kabels Promise Ultra RAID Soundblaster MIDI Weerstand kleuren FireWire Netwerk Internet Netwerk algemeen DHCP instellen Win95/98/ME Client Win2000/XP Client Mac OS 7/8 Client Mac OS X Client Bekende IP-poorten DNS adressen Netwerk kabels Wireless LAN Intro FireWire Netwerk Inbel verbinding TCP/IP optimaal Win9x Publiek IP adres?
Tweaking4All.nl Weerstand Kleuren Calculator.
De originele Weerstand Kleuren Calculator had ik in JavaScript geschreven rond 1999 of 2000, voor mij oude website waar het al jaren lustig door werkt. Het origineel was gebaseerd op een weerstand kleuren calculator die mijn vader had, een oud kartonnen schuif ding wat ondanks alles toch prima werkte.
Kleurcodes weerstanden Eijlander Electronics.
De kleuren rood t/m violet hebben trouwens dezelfde volgorde als de kleuren van de regenboog, dus als men die kent, heeft men wellicht geen ezelsbruggetje nodig. Allereerst is het zaak aan de juiste kant te beginnen. Hiervoor zijn de volgende aanwijzingen.: De eerste ring kan zich dichter bij het uiteinde bevinden dan de laatste. De laatste ring kan zilver of goud zijn, de eerste ring niet. De laatste ring kan breder zijn dan de andere ringen of zich op wat grotere afstand bevinden van de naastgelegen ring. De voorlaatste ring als er drie ringen zijn: de derde ring is de vermenigvuldigingsfactor exponent. Deze geeft aan hoeveel nullen er moeten worden toegevoegd aan het getal van de voorgaande ringen.: De laatste ring als er vier of meer ringen zijn geeft de tolerantie van de weerstand aan.
Wat betekent de kleurcode op weerstanden?
De kleuren van de eerste twee ringen geven het eerste en het tweede cijfer van de waarde van de weerstand aan. De kleurcode van de derde ring geeft het aantal nullen achter deze twee cijfers aan. De laatste ring geeft de tolerantie van de weerstand aan.
Elektronica de Weerstand.
Een weerstand met de kleuren oranje-wit-zwart-rood-rood heeft een waarde van 3 9 0 x 100 39 KiloOhm met een tolerantie van 2%. Een weerstand met de kleuren groen-blauw-bruin-blauw-groen heeft een waarde van 5 6 1 x 1M 561 MegaOhm met een tolerantie van 05%.,
Kleurcodering voor elektronica Wikipedia.
De woorden van het in de tabel getoonde ezelsbruggetje beginnen met dezelfde letters als de kleuren van de code en er is ook gedacht aan de tweede letter van Bruin, Geel en Groen, en het hele woord Grijs, zodat daar ook geen verwarring over bestaat. De kleuren rood t/m violet hebben trouwens dezelfde volgorde als de kleuren van de regenboog, dus als men die kent, heeft men wellicht geen ezelsbruggetje nodig. Mantisse, eerste 2 of 3 ringen. Vermenigvuldigingsfactor, volgende ring. Tolerantie, meestal laatste ring. meestal vijfde ring. Allereerst is het zaak aan de juiste kant te beginnen. Hiervoor zijn de volgende aanwijzingen.: De eerste ring kan zich dichter bij het uiteinde bevinden dan de laatste. De laatste ring kan zilver of goud zijn, de eerste ring niet. De laatste ring kan breder zijn dan de andere ringen of zich op wat grotere afstand bevinden van de naastgelegen ring. De voorlaatste ring als er drie ringen zijn: de derde ring is de vermenigvuldigingsfactor exponent. Deze geeft aan hoeveel nullen er moeten worden toegevoegd aan het getal van de voorgaande ringen.: De laatste ring als er vier of meer ringen zijn geeft de tolerantie van de weerstand aan.
5 Band weerstand kleurcodes.
De weerstand kleurcodering voor zelfbouwers. De weerstand kleurcodering voor zelfbouwers.
Let er op dat de tolerantie-ring niet noodzakelijkerwijs goud of zilverkleurig hoeft te zijn. En dat deze twee kleuren ook wel als vermenigvuldiger worden gehanteerd. De komma in dat geval dus een of twee plaatsen naar links verplaatsen. De waarde dient afgelezen te worden vanaf het uiteinde waar de ringen het dichtst bij elkaar liggen. Maar let op, Steeds vaker zien we dat de ringen volkomen symmetrisch op de weerstand zijn aangebracht.
Weerstand calculator.
Je begint bij band 1, aan de linker kant van de weerstand. De eerste 2 banden bepalen de waarde, de derde band is de vermenigvuldigingsfactor, bv. Rood Zwart Bruin zou 2 0 x 10 1 200 ohm zijn. Band 4 Tolerantie. Ezelsbrug voor het onthouden van de waarde van de kleuren.

Contacteer ons

-- weerstand verandering
-- weerstand ombuigen
-- vormen van weerstand
-- functie weerstand
-- weerstand kleuren
-- weerstand wegnemen
-- verandering weerstand
-- weerstand bij verandering kotter